Cauciucuri de iarnă – alege prețul corect

Publicat pe Actualizat pe


anvelopa-iarna-michelinChiar dacă eu recent am schimbat cauciucurile de vară, se poate aplica aceeași tactică și în cazul cauciucurilor de iarnă, că tot vine sezonul rece în curând (de fapt, deja a venit chiar dacă e abia începutul lui octombrie).

Prima dată trebuie să știi ce dimensiuni au cauciucurile pentru mașina ta. Pentru asta ai trei variante de a afla. Prima este să verifici direct la fața locului, citind direct la mașină, dimensiunile cauciucurilor, a doua este să te uiți pe talonul mașinii dacă nu ești lângă ea în momentul în care vrei să afli dimensiunea, iar ultima variantă este să cauți pe internet o broșură a mașinii tale unde vei găsi cu siguranță specificate dimensiunile în ea.

După ce ai aflat dimensiunea cauciucurilor, poți folosi google pentru a te direcționa spre magazinele care dețin anvelopele conform dimensiunilor date de tine. După ce ai ajuns și ai filtrate cauciucurile conform dimensiunii, vei găsi probabil o mulțime de variante de la diferiți producători. Dacă nu ești o persoană foarte pretențioasă, poți alege și niște anvelope mai ieftine, stai liniștit că dacă sunt mai ieftine nu înseamnă că nu respectă normele de siguranță și cele de poluare.

Personal eu aleg după specificațiile indicate de producător și anume: nivel de zgomot (sub 70 dB), indicele de frânare pe suprafețe umede (B sau A), iar la final indicele de consum (C, B sau A). Ca producător pe primul loc este Michelin.  Dacă nu știai, toate tehnologiile noi din punct de vedere fabricație sunt dictate de acest producător și spun asta din surse sigure.

După ce te-ai hotărât la modelul exact și la producător, mai ai un singur pas de făcut. Să cauți un magazin unde prețul este cel mai ok. Majoritatea magazinelor au transport gratuit, deci nu va exista vreo diferență de preț din punctul acesta de vedere. Pentru a verifica prețul eu folosesc price.ro sau compari.ro. Pur si simplu scrii numele produsului și cauți. Vezi însă să ai grijă să nu prinzi stocuri mai vechi, (siteurile precizează asta – trebuie doar să citești atent toată descrierea produsului).

Eu personal ultima dată am cumpărat de la eMAG, deși rar găsești un preț bun la ei, indiferent de categoria de produs. Avantaj ai la ei că poți primii mai rapid produsul, dacă ești din București chiar și în două ore.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s