Camera de filmat din mașină full HD – ghid achiziție

Publicat pe Actualizat pe


camere-video-autoCamerele de filmat auto din mașină sunt la mare căutare în ultima perioadă, găsim ieftine dar și scumpe la majoritatea magazinelor de profil, însă cele mai bune camere video au prețuri destul de ridicate.

Majoritatea camerelor auto de filmat pot filma la rezoluție foarte bună (full HD) fără nicio problemă. Singurul dezavantaj pe care-l văd la acest format este că ocupă mai mult spațiu de stocare rezultând și un timp mai redus pe care-l poți înregistra pe cameră. Cei drept carduri de memorie pentru camerele auto se găsesc foarte ușor și nu au preț foarte ridicat. Atenție la ce tip de card folosește camera video, cele mai des întâlnite sunt cele microSD, dar se mai găsesc și camere auto ce folosesc carduri.

După ce criterii să alegi camere video pentru mașină

– Autonomie – de preferat să se poată încărca de la brichetă în timp ce încă mai filmează;

– Unghi larg filmare – cu cât unghiul de cuprindere este mai mare cu atât camera auto va filma mai multe detalii;

– Filmare pe timp de noapte sau lumină scăzută – evident este un criteriu important și acesta dacă se dorește să se filmeze noaptea. Un test video înainte merită vizualizat.

– Dacă se rotește sau nu – e important și acest aspect, poate vrei să filmezi și în spate sau în lateral uneori sau vrei să filmezi cu ea lipită pe mașină în exteriorul ei.

Camere video cu GPS – camerele dotate cu acest dispozitiv pot înregistra traseul parcurs, cât și viteza de deplasare, cu ajutorul GPS-ului încorporat.

– Garanția – de preferat este ca la o cameră video auto să ai o garanție de minim 2 ani de zile.

– Părerile cumpărătorilor – Un exemplu de părere pentru un produs puteți citi aici.

Cum îmi aleg camera video auto?

Cel mai simplu și comod mod prin care poți alege camera video este să vizualizezi câteva clipuri filmate cu aceasta după ce ai analizat câteva specificații și prețuri pentru modelele care crezi tu că îți sunt accesibile ca buget și performanțe. Pentru a găsi aceste clipuri este de ajuns să cauți pe YouTube numele camerei video pentru mașină și să vizualizezi câteva. Este indicat să urmărești în acest clipuri cum se comportă la vibrațiile date de denivelările asfaltului sau drumului accidentat, cum se vede imaginea la viteză mare (indicat e să fie cât mai clară), cât de repede se reglează luminozitatea când se face trecerea de la lumină slabă la lumină puternică, nivelul detaliilor pe timp de noapte, etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s