Noi motoare in Formula 1 din 2013

Publicat pe


Federatia internationala de automobilism (FIA) au luat o decizie, zic eu suparatoare, pentru majoritatea fanilor de Formula 1 care iubesc pe langa masinile puternice si cursele spectaculoase si sunetul motoarelor care este unic.

Ca sa trec la subiect, motoarele care echipeaza in prezent monoposturile de Formula 1 sunt motoare V8 de 2,4 litri si vor fi inlocuite, tineti-va bine, cu motoare cu 4 cilindrii de 1,6 litri.

Si toate acestea doar pentru ca FIA vrea sa arate ca se poate face economie de combustibil si in motorsport (motoarele fiind cu circa 35% mai econome). Eu nu sunt deloc de acord cu aceasta hotarare, deoarece ceea ce consuma monoposturile de Formula 1 nu reprezinta nici macar 1% din nivelul global de combustibil consumat la nivel mondial. Sunt perfect de acord ca masinile personale sa vina echipate cu motoare de capacitate cat mai mica si putere cat mai mare, dar nu si in motor-sport.

Si ca stirea sa fie completa, nu numai capacitate motoarelor va fi redusa, ci va fi limitat si numarul rotatilor pe minut de la 18.000 rpm in prezent la 12.000 rpm in anul 2013.

Voi sunteti de acord cu noua decizie FIA?

Anunțuri

2 gânduri despre „Noi motoare in Formula 1 din 2013

  TiSport a spus:
  31/12/2010 la 10:35

  E CUMPANA DINTRE ANI! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

  Admin a răspuns:
  31/12/2010 la 10:38

  La multi ani si tie Dragos!

  Un an nou mai bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s