Cea mai rapida masina de politie ruleaza pe autostrazile din sudul si centrul Italiei

Publicat pe Actualizat pe


Lamborghini are casa in Italia, la fel ca si ferrari si alte marci de supercar-uri. De ce politistii din Romania ruleaza cu Dacia si cei din Italia sa nu ruleze cu Lamborghini? Nu prea ne putem compara cu ei oricum… Ideea e ca si noi avem cea mai rapida masina un Evo X care din cate stiu eu ruleaza pe autostrada Soarelui si are girja de traficul ce se desfasoara acolo.

Ti-am zis marca dar nu si modelul. Ei bine este binecunoscutul Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia. Acesta este folosit la patrulare, atat pentru prevenirea criminalitatii, cat si la interventii sanitare de urgenta. Gallardo dispune de tehnologie sofisticata, ca de pilda recunoasterea automata a unei placute cu numarul de inmatriculare sau transmiterea de imagini de la fata locului, in timp real, in dispecerate. In portbagaj se afla echipament medical – de la defibrilator pana la un sistem de refrigerare folosit la transportul rapid in cazul donarilor de organe.

In caz ca nu stiai, masina este dotata cu un motor V10 de 5,2 litri ce dezlantuie 552 CP si o viteza maxima de 326 km/h.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s