Volksvagen lanseaza motorul de 1,2 litri TSI pentru Polo, Golf si Golf Plus

Publicat pe


vw-tsi-engine-34Cu ocazia simpozionului de motoare din acest an de la Viena, Volksvagen a avut ocazia sa-si prezinta noul sau motor de 1,2 litri TSI ce o sa fie montat pe modelul Polo, Golf si Golf Plus.

Acest motor de 1,2 litri TSI este capabil sa produca pana la 77 kW, adica un total de 105 CP si 175 Nm la doar 1500 rpm. Zvonurile spun ca este posibil ca acest motor sa echipeze nu numai modele Volksvagen ci si viitorul model A1 de la Audi. Daca acest zvon se adevereste inseamna ca exista o probabilitate ridicata ca acest model sa echipeze si modele de la Seat sau de ce nu si Skoda.

TSI-ul se este construit din material dur dar in acelasi timp si usor, adica din aluminiu si utilizeaza tehnologii avansate de injectie directa si un turbocompresor. Puterea nu este livrata foarte brusc, acest lucru fiind vizibil la consumul redus de combustibil si la emisiile scazute de CO2.

Ca sa-mi exprim putin opinia despre acest motor, vreau sa spun ca sunt adeptul motoarelor mici si cu putere mare si consum mic in acelasi timp. Poate o sa am si ocazia sa testez un astfel de motor pe viitor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s