Cum se lucreaza in fabricile Mercedes din Germania

Publicat pe


mercedes-sigleRecent am urmarit cateva secvente suprinse in interiorul fabricii Mercedes-Benz ce constau intr-o ordine ascendenta a desfasurarii activitatii de construire a unui automobil, adica faza de proiectare a unui model, design-ul acestuia, toata ingineria aplicata in acesta si totodata productia de serie.

In prezentarile care te invit sa le urmaresti vei putea vedea productia mercedes inca de la inceputurile sale pe cand calculatoarele nu existau nici macar in gandurile multora de la vremea aceea. Totul se baza pe forta de munca manuala, mai tarziu trecandu-se la automatizarea productiei. Putem observa in ce fel se testau masinile in vremea aceea, cum design-erii proiectau pe tableta de desen tehnic prototipul si cum mai tarziu aceeasi munca era preluata de tableta grafica digitala.

Cu siguranta nu exista multe cladiri in Romania la fel de marete precum sediul central Mercedes, o cladire imensa plina de geamuri in interiorul caruia se zaresc cateva prototipuri Mercedes in toata splendoarea lor. Deja in zilele noastre tehnologia este atat de avansata incat se poate obtine masina pe hartie, apoi pe calculator si proiectata apoi la scara micsorata prin machete.

Fiecare angajat are cate o ocupatie care mai de care mai interesanta si mai placut de efectuat. Deseori se poate observa ca forta de munca este inlocuita de robotii industriali, care fac cea mai mare parte din productia unei masini. Se poate observa ca deja sudura manuala este inlocuita de cea automata la fel si vopsitoria si multe alte etape din productie. Chiar si scaunele sunt montate de roboti si alte elemente la care chiar nu ma gandeam ca au ajuns sa fie automatizate si ele.

Singura parte unde a ramas in mare parte la prelucrarea manuala este cea de design interior si ma refer aici la tapiterie, la insertile de lemn si alte componente necesare ansamblarii finale, cum ar fi consola cerntrala, ceasurile de bord si inca cateva elemente.

Cam atat am avut de spus, va las sa va minunati si voi de tehnologia de ultima ora din interiorul fabricii mercedes. Poate odata voi ajunge si eu inginer acolo. Tineti-mi pumnii.

Anunțuri

2 gânduri despre „Cum se lucreaza in fabricile Mercedes din Germania

  valentin a spus:
  17/02/2010 la 11:34

  unde sunt fabrici mercedes in germania

  gigi a spus:
  10/05/2012 la 16:47

  Bremen, Sindelfingen ,etc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s