Renault Megane R26.R a batut Ford Focus RS pe circuit

Publicat pe Actualizat pe


Renault Megane R26.R a batut Ford Focus RS pe circuit

Chiar daca R26.R este bazat tot pe aceeasi generatie de Megane Hatchback aceasta nu la dat inapoi sa nu parcurga mai repede turul de pe Nurburgring, facand o tura completa in 8’17”.

Poate cai diferenta dintre cele Focus si Renault a reusit ca aceasta performanta sa fie posibila. Pentru ca un singur circuit nu a fost de ajuns pentru a se confirma aceasta reusita, R26.R a fost cronometrat cu un timp de 1’19.4″ pe circuitul de formula 1 de la Silverstone, cu aproape 3 secunde mai rapid decat Focus-ul RS. Testele nu se opresc aici, echipa de la revista EVO au pus Renault-ul si pe Bedford Autodrome, circuit de teste, unde si aici a reusit sa scoata un timp mai bun cu doua secunde decat Focus RS.

Cand intram sub capota celor de masini observam la Renault motorul F1 Team R26 care dispune de un propulsor turbo de 2 litri, 230 CP si 310 Nm. Cuplul maxim este disponibil inca de la 2000 rpm pana la 6000 rpm. Ajunge O-100 km/h in 6 secunde si 1000 m ii parcurge in 25.9 secunde. Consumul este bun, 8.5 litri/100km.

RS-ul are tot un motor turbo, de data aceasta de 2.5 litri, cu 5 cilindrii dispusi in linie ce produce 300 CP. Accleratia 0-100km/h este mai buna cu 0.1 secunde dacat Renault-ul, iar viteza maxima este limitata electronic la 250km/h. Chiar si la asemenea putere, tractiunea a ramas pe rotile din fata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s